Lecturi transpuse în realitate

Viața parohiei Iulie 23, 2015

     Având în vedere că parohia dispune de o bibliotecă de ”mari dimensiuni” ne-am gândit că putem trage învățăturide pe urma lecturării unor cărți. Astfel că în data de 23.05.2015 când au venit copiii la activitate, în număr mai mic, au fost puși să-și aleagă câte o carte la alegere, au citit-o, iar mai apoi am scos împreună învățăminte valoroase. 

      Cărțile alese de copii au fost: 1. ”Legenda celor mai frumoase daruri”; 2. ”Bambi”; 3. ”Povestea celui mai folositor animal”; 4. ”Ștrumfii și globurile de cristal”; 5. ”Povestea porcului”.

     În prima carte am dedus faptul că Mântuitorul iubește mult smerenia și nu-i place ca omul să fie mânios, zgârcit, bârfitor, mândru. În cartea ”Bambi” avem o lecție de viață și copilul/omul trece prin mai multe etape în viață cum ar fi: curiozitatea, bucuria, durerea, resemnarea, sentimentul de iubire, curaj, vitejie, realizare peplan familial. În cartea a treia am dedus noi că fiecare are un rol în viață, nimeni nu trăiește pe pământ degeaba, Dumnezeu ne-a creat cu un scop. Fiecare trebuie să descopere scopul și să înmulțescă talantul. Cartea a patra relatează o povestioară despre magie, noi am dedus de aici faptul că magia nu este bună sub nici o formă și nu trebuie să ne încredem în ea. În ultima carte am dedus că trebuie să prețuim persoana de lângă noi, să ascultăm - dar doar ceea ce ne duce la mântuire (exp. dacă părinții ne îndeamnă să mâncăm de frupt Miercuri sau Vineri, noi să mâncăm de post), perseverența, să recunoaștem când greșim.

      Iată cum niște simple lecturi, la prima vedere, pot scoate la iveală adevărate învățături pentru viață, trebuie doar să fim atenți la ceea ce citim.