Pr. Figher Ionuţ Alexandru

Preoți slujitori Februarie 14, 2019

 

Nǎscut pe data de 30.01.1985, în Oraşul Târgu Frumos, judeţul Iaşi. A urmat şcoala generalǎ în oraşul natal şi a continuat studiile la Seminarul Teologic “Veniamin Costachi”de la Mǎnǎstirea Neamţ, urmând apoi şi Facultatea de Teologie Ortodoxǎ “Dumitru Stǎniloae” din Iaşi, pe care a absolvit-o cu lucrarea de licenţǎ “Între iadul deznǎdejdii şi raiul smereniei” – Spiritualitate, având ca profesor îndrumǎtor pe Pr. Prof. Teşu Ioan. Urmează cursurile de master la Teologie, TPFR, în perioada 2016-2018, având lucrarea de disertație „Părintele Ilarion Felea - Teolog mărturisitor în temnița comunistă”.

A dat examenul de capacitate preoţeascǎ în Septembrie 2009, fiind hirotonit diacon în Protopopiatul Ceahlǎu, Parohia Hangu, de cǎtre Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la data de 10.05.2010, iar hirotonia întru preot a avut loc la Parohia “Sfânta Treime” Frenciugi, în biserica nouă, de cǎtre Preasfinţitul Calinic Botoşǎneanul la data de 19.05.2010.

Cǎsǎtorit în Septembrie 2008, cu preoteasa Ionela, aceasta fiind de profesie Asistent Social, au șapte copii (Ecaterina, Ștefan, Maria, Vasile, Filoteia, Petronia și Nectaria).

În parohie a început unele activitǎţi cu copiii (cor de colinde, atelier de cruciuliţe, piesǎ de teatru, pelerinaj), a înfiinţat o bibliotecǎ parohialǎ, care cuprinde atât cǎrţi religioase, cât şi cǎrţi de beletristicǎ (literaturǎ universalǎ, prozǎ contemporanǎ, poezie, nuvele, basme si povestiri, romane).

Data hirotonire: 2010-05-19

Citește alte articole despre: preot slujitor